<

maj, 2021

26maj(maj 26)9:3028(maj 28)15:30Pædagogisk massage Maj 2021 UDSOLGT

Kursusinfo

Pædagogisk massage

– et terapeutisk redskab, der skaber basis for kontakt uden ord.

Grundkursus (trin 1) er et intensivt kursus, hvor du over 3 dage lærer at give pædagogisk massage

 

Anvendelse af pædagogisk massage

Pædagogisk massage er et terapeutisk redskab, der skaber basis for en positiv kontakt uden ord.Pædagogisk massage består af forskellige massageteknikker, der kan støtte og stimulere mennesker med særlige behov. Massagen kan både virke beroligende, afspændende og groundende eller stimulerende alt efter intentionen og metoden, der anvendes.

Forskellen på pædagogisk massage og fysiurgisk massage er intentionen eller formålet og teknikkerne. I pædagogisk massage er formålet at støtte modtageren til at mærke sin krop. Det kan foregå udenpå tøjet med med hænderne eller med redskaber som f.eks bolde for at sende forskelligt sansestimuli til hjernen.

Metoden er meget anvendelig til både børn, voksne, samt ældre borgere f.eks med demens. Alle kan have glæde af at modtage pædagogisk massage, men især børn, unge og voksne med sansemotoriske forstyrrelser har glæde af pædagogisk massage.

Hvad er en sansemotorisk forstyrrelse? Det kan være diagnoser i autismespektret, ADHD, ADD, traumatiserede børn, unge og voksne, børn der har oplevet omsorgssvigt, børn, unge og voksne med udadreagerende adfærd, selvskadende adfærd eller motorisk uro

 

Metoden har vist positive resultater ved mennesker med diagnoser som:

  • Autisme
  • ADHD/ADD
  • Downs syndrom
  • Stresstilstande og traumer
  • Angst og OCD
  • Demens

Målgruppe for kursus i pædagogisk massage:

Kurset er målrettet fagfolk, der arbejder med mennesker: pædagoger, lærere, plejepersonale, fysioterapeuter, ergoterapeuter og afspædingspædagoger

Læs hvad andre siger om kurset :

Tusind tak til Camilla og Mette for nogle fantastiske og super lærerige dage i de skønneste natur områder.Jeg glæder mig til at komme ud og afprøve alle de nye teknikker af i praksis som i har givet mig med på vejen.Jeg kan varmt anbefale dette intense 3 dages pædagogisk massage kursus. Lina El Banna

Dette kursus har været både enormt lærerigt , fyldt med humor og nærvær fra både undervisere og deltagere. Dejlig atmosfære , intens undervisning med god veksling mellem teori og praksis. Dette kan varmt anbefales .
Et varmt tak til Camilla og Mette for 3 dage med grin , lærdom og det at være.sus har været både enormt lærerigt , fyldt med humor og nærvær fra både undervisere og deltagere. Dejlig atmosfære , intens undervisning med god veksling mellem teori og praksis. Dette kan varmt anbefales
. Betina Nielsen

 

Hvad lærer du på kurset i pædagogisk massage?

-Massage og berøring- rationalet bag, neurologiske og psykologiske faktorer.

-Basis anatomi og fysiologi ift. massage

-Teori om den taktile sans og taktile forstyrrelser.

-Sansestimulering med fokus på den taktile sans.

-9 forskellige massageteknikker uden på tøjet og brugen af forskellige redskaber

-Teknikker der enten kan dæmpe eller øge aurosal

-Hvordan kan massagen bruges og integreres i hverdagen

-Hvordan du planlægger et behandlingsforløb?

Dagene vil være en kombination af teori og praksis. Der øves på de øvrige kursister.

 

Arousalregulering med massage

Pædagogisk massage består af massageteknikker, der støtter, hjælper og stimulerer sanserne og øger eller dæmper arousal.
Gennem kroppen og sansesystemet påvirkes hjerne og nervesystem. Massagen kan både øge og dæmpe arousal alt efter hvordan den gives. Massage er et formidabelt redskab til at vække et sløvt nervesystem og vække sanserne. I en tilstand hvor hjernens opfattelse af sanserne er reduceret, kan pædagogisk massage være særdeles virkningsfuld. Omvendt kan massage dæmpe et overaktivt og stresset nervesystem hos mennesker med f.eks angst og uro.

Børn og voksne der er fysisk og psykisk udfarende har ofte et overaktivt nervesystem og har svært ved at mærke sig selv eller forstå andres grænser. De kan have et meget positivt udbytte af pædagogisk massage. Personale oplever ofte at antallet af konflikter falder i takt med at de integrerer pædagogisk massage i arbejdet.
Mange unge og børn finder fysisk kontakt og direkte berøring vanskeligt at håndtere, fordi de ikke selv kan styre det. Et institutionsliv, hvor mange børn og unge vilkårligt berører hinanden, kan være en stressfaktor. Berøringen kan tolkes som provokerende handlinger eller slag, også selvom det ikke er hensigten med berøringerne. Massagen kan lære dem at slappe af og bidrage til overskud og overblik i deres hverdag.

Behovet for berøring og “hudsult”

Mennesker har brug for positive, trygge relationer med berøring i form af f.eks kram. Dette stimulerer hjernen og udskiller blandt andet hormoner, der får os til at føle os glade og afslappede. Bliver vi ikke rørt og krammet kan der opstå hudsult som er en despressionslignende tilstand.
Nogle mennesker finder fysisk kontakt og direkte berøring vanskeligt at håndtere, fordi de ikke selv kan styre det. Det kan være pga omsorgssvigt, sanseintegrationsproblemer eller pga tidligere negative oplevelser med berøring. Har man det sådan kan hverdagen være meget overvældende og stresset. Et barn, der er i en institution, hvor mange børn og unge vilkårligt berører hinanden, kan let blive overstimuleret og komme til at reagere uhensigtsmæssigt på tilfældig berøring. Voksne mennesker, der aldrig har fået stimuleret den taktile sans eller har oplevet traumer kan ligeledes reagere negativt på berøring og vægre sig ved berøring. Taktilsansen er en meget vigtig sans fordi en forstyrrelse her kan føre til mange konflikter i hverdagen.

 

Øget kropsbevidsthed gennem pædagogisk massage

Den pædagogiske massage kan støtte modtageren til at mærke sin krop på en positiv måde. Ved pædagogisk massage er det særligt taktilsansen, der stimuleres på en nænsom måde og i hensigtsmæssigt tempo, så modtageren vænner sig til berøring. Massagen kan lære modtageren at slappe af i sin egen krop, finde ro og bidrage til overskud og overblik.
Pædagogisk massage medvirker til en øget kropsbevidsthed og kan derved være støttende i forhold til motoriske udfordringer både hos børn og unge og voksne.
Massage i skolen eller institutioner
Massageteknikkerne kan både være individuel massage i rolige omgivelser eller kan bruges som en gruppeaktivitet som guidet massage for eksempel i klasselokalet.
Massagen kan skærpe koncentration og fokus og dermed bidrage positivt ved indlæringsproblemer. Massage og berøring bringer ro og afspænding, hvis hjernen let overstimuleres.

Hvad lærer du på kurset i pædagogisk massage?

-Massage og berøring- rationalet bag, neurologiske og psykologiske faktorer.

-Basis anatomi og fysiologi ift massage

-Teori om den taktile sans og taktile forstyrrelser.

-Sansestimulering med fokus på den taktile sans.

-9 forskellige massageteknikker uden på tøjet og brugen af forskellige redskaber

-Teknikker der enten kan dæmpe eller øge aurosal

-Hvordan kan massagen bruges og integreres i hverdagen

-Hvordan du planlægger et behandlingsforløb?

Dagene vil være en kombination af teori og praksis. Der øves på de øvrige kursister.

Læs her hvad Kristina, som er ergoterapeut har fået ud af kurset

Jeg bruger den pædagogiske massage dagligt, jeg er begejstret for fokusset på nærværet og overførslen af ro. Jeg har fokus på mit eget åndedræt og mine bevægelser, og nyder at se at borgeren spejler sig i min ro. Det er meget tillidsskabende i mit relations arbejde at anvende de forskellige massageformer.
Det er især ball-stick massagen,  jeg bruger og det at lægge varme hænder på ryggen/skulderne af borgeren, uden på tøjet.
Borgerne fortæller, at de finder ro i hovedet og kroppen, og der bliver som bonus løsnet op i ømme muskler. De sover bedre, og får samtidig mere energi. Der er dagligt god respons fra borgerne, og de beder om mere massage, når de ser mig.
Jeg har i samarbejde med borgerne, syet hvedekerneposer i forskellige størrelser. Hvedekerneposen er et kæmpe hit på skulderne, når den lige har været en tur i mikrobølgeovnen.

 

Undervisnings plan:

Dagene vil være en kombination af teori og praksis. Der øves på de øvrige kursister. Massageteknikkerne er både massageteknikker udenpå tøj og oliemassage direkte på hud.

Dag 1:

-Teori om massage og berøring

-Rationalet bag, neurologiske og psykologiske faktorer.

-Basis anatomi og fysiologi ift massage

-Øvelser og refleksioner om nærværs betydning i relationsarbejde

-Vi øver kropsafgrænsende trykmassage og klappemassage

Dag 2:

-Teori om sanser og sansestimulering med fokus på den taktile sans og taktile forstyrrelser.

-Teori om at bruge massagen i forhold til børn og voksne med sansemotoriske udfordringer

-Fordele ved massage som redskab og hvordan man kommer i gang.

-Vi øver flere massage teknikker uden på tøjet bl.a. teknikker der dæmper aurosal

 

Dag 3:

 -Teori og diskussion om hvordan kan massagen bruges og integreres i hverdagen.

-Du lærer, hvordan du planlægger et behandlingsforløb i forhold til din målgruppe.

-Vi øver flere massageteknikker  med redskaber , der henholdsvis dæmper og øger aurosal

-Vi afrunder dagen med spørgsmål og opsamling

Pris og praktisk information

Du vil få tilsendt kursus materiale og du kan selv vælge om du vil printe eller blot have det på din skærm. Kursusbevis udstedes den sidste dag

Du undervises af fysioterapeut Cammilla Mohr og ergoterapeut og kropsterapeut Mette Krabek, som begge har mange års erfaring med massage som terapeutisk redskab

 

Forplejning på kurset
Kaffe, te, vand, frugt og let frokost og lidt sødt til ganen er inkluderet.
Medbring: 2 lagner. lille håndklæde og skriveredskaber.

 

Datoer

Maj : 26-28/5 2021 UDSOLGT

August: 18-20/8 2021

Oktober : 10-13/10 2021

December : 6-8/12 2021

Marts : 16-18/3 2022

Alle dage er 9.30-15.30

Pris:

Private :
Pris: 390o kr.  Du kan tilmelde dig direkte her

Der er mulighed for at betale i forskellige rater,  hvis du tilmelder dig online pr kort. Se disse ved tilmelding.

Betaling ved tilmelding, din plads er først sikret når du/din arbejdsplads har betalt in. depositum.
Betaling med dankort ved tilmelding, du får tilsendt faktura på mail.

 

Arbejdsplads/virksomheder:
Pris 2021 ; 3900 kr. ekcl. moms- i alt 4875 kr. incl. moms

Pris 2022 : 4300 kr. ekcl. moms i alt 5375 kr. incl moms

Hvis din arbejdsplads betaler dit kursus, oplys da venligst deltagerens navn, arbejdspladsens navn, samt EAN-nummer og CVR nummer, send mail til Cammilla@minhjerne.dk

 

Studerende : Vi giver 20 % i rabat til studerende. Vi udbyder 1-2 pladser pr. kursus. Kontakt os for ar høre nærmere.

 

Deltager antal: Minimum 6 deltagere Max 10 deltagere. Kurset aflyses/udsættes ved færre end 6 deltagere.

 

Covid 19: Læs her om vores retningslinjer om Covid 19 her

Tilmelding

August: 18-20/8 2021 : Du kan tilmelde dig direkte her

Oktober 13.-15/10 2021 : Du kan tilmelde dig direkte her

December: 6-8 /12 2021: Du kan tilmelde dig direkte her

Marts: 16.-18./ 3 2022 : Du kan tilmelde dig direkte her

 

Sted:

Afholdes på Sydfyn i naturskønne omgivelser i Skovløberhuset, Krarupvej 6, 5771 Stenstrup, Fyn, Denmark
Stedet ligger ude på landet.  Du kan bestille flektrafik fra stationen.
Mulighed for overnatning på nærliggende Bed & Breakfast eller hoteller i Svendborg/Fåborg.

 

Vi glæder os til at møde dig

 

Cammilla & Mette

 

 

Tid

26 (Onsdag) 9:30 - 28 (Fredag) 15:30

Sted

Skovløberhuset

Krarupvej 6

Go to Top