<

oktober, 2025

29okt(okt 29)9:3031(okt 31)15:30Trin 1: Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i relationsarbejde 29-31/10 2025

Kursusinfo

Pædagogisk massage

En terapeutisk og sansestimulerende tilgang, der skaber basis for kontakt uden ord

Dette er mit grundkursus, hvor du lærer at give pædagogisk massage til børn, unge og voksne. Kurset kan stå alene eller suppleres med mine overbygningskurser.

Hvem har gavn af pædagogisk massage?

Alle kan have glæde af at modtage pædagogisk massage, men især børn, unge og voksne og ældre med sansemotoriske forstyrrelser og psykosociale udfordringer har glæde af pædagogisk massage. Det kan være børn/unge med motoriske udfordringer, uro, eller generel mistrivsel med hyppige nedsmeltninger og udadreagerende adfærd. Eller børn/unge, der har en indesluttet adfærd eller har tendens til selvskade. Det kan også være børn og voksne med diagnoser indenfor autismespektret, ADHD, ADD, eller mennesker, der har oplevet omsorgssvigt eller traumer.

Pædagogisk massage øger kropsbevidsthed og beroliger nervesystemet og kan derved være støttende i forhold til motoriske udfordringer både hos børn og unge og voksne. Modtageren støttes i at mærke sin krop på en positiv måde og slappe af og mærke ro, hvilket bidrager til overskud og overblik i hverdagen.

Metoden har vist positive resultater ved mennesker med diagnoser som:

 • ADHD/ADD
 • Autisme
 • Udviklingshæmmede
 • Stresstilstande
 • Medfødte eller erhvervede hjerneskader
 • Traumer
 • Angst
 • OCD
 • Demens
 • Sanseforstyrrelser
 • Fysiske handicaps

Behovet for berøring og “hudsult”

Mennesker har brug for positive, trygge relationer med berøring i form af f.eks. kram. Dette stimulerer hjernen og udskiller blandt andet hormoner, der får os til at føle os glade og afslappede. Bliver vi ikke rørt og krammet kan der opstå “hudsult”, som kan komme til udtryk som ændret adfærd. Det kan komme til udtryk som er en depressionslignende tilstand, udadreagerende adfærd, seksualiserende adfærd eller depressiv adfærd. Pædagogisk massage kan hjælpe borgeren til, på en positiv måde, at få opfyldt sit behov for berøring og kontakt. Ofte vil borgerens uønskede adfærd mindskes når borgeren modtager pædagogisk massage.

Pædagogisk massage til taktil skyhed

Taktilsansen er en meget vigtig sans for vores trivsel.  En taktil sanseforstyrrelse kan føre til mange udfordringer og konflikter i hverdagen. Taktil skyhed kan skyldes sanseintegrationsproblemer eller tidligere negative oplevelser med berøring eller omsorgssvigt.

Nogle børn oplever fysisk kontakt og direkte berøring ubehageligt. Har man det sådan kan hverdagen være meget overvældende og stresset. Det kan være svært at være sammen med andre, hvis berøring føles stressende og ubehageligt. I en institution, hvor mange børn og unge vilkårligt berører hinanden, kan man let blive overstimuleret og komme til at reagere uhensigtsmæssigt på tilfældig berøring.

Voksne mennesker, der ikke har fået optimal stimulering af den taktile sans i opvæksten eller har oplevet traumer kan ligeledes reagere negativt på berøring og vægre sig ved berøring.

Ved pædagogisk massage er det særligt taktilsansen, der stimuleres på en nænsom måde i tempo, der er tilpasset modtageren, som derved vænner sig til berøring. Pædagogisk massage giver flere muligheder for taktil tilvænning og taktil træning med hænder eller redskaber som børster, bolde, varmepuder m.m.

Målgruppe for kursus i pædagogisk massage

Kurset er målrettet fagfolk, der arbejder med mennesker: pædagoger, lærere, plejepersonale, fysioterapeuter, ergoterapeuter og afspændingspædagoger

Læs hvad andre siger om kurset :

Tusind tak til Camilla  for nogle fantastiske og super lærerige dage i de skønneste natur områder.Jeg glæder mig til at komme ud og afprøve alle de nye teknikker af i praksis som i har givet mig med på vejen.Jeg kan varmt anbefale dette intense 3 dages pædagogisk massage kursus. Lina El Banna

Dette kursus har været både enormt lærerigt , fyldt med humor og nærvær fra både undervisere og deltagere. Dejlig atmosfære , intens undervisning med god veksling mellem teori og praksis. Dette kan varmt anbefales .
Et varmt tak til Camilla for 3 dage med grin , lærdom og det at være.sus har været både enormt lærerigt , fyldt med humor og nærvær fra både undervisere og deltagere. Dejlig atmosfære , intens undervisning med god veksling mellem teori og praksis. Dette kan varmt anbefales. Betina Nielsen

Det kan du efter kurset

Efter kurset kan du begynde at give pædagogisk massage privat eller professionelt. Erfaringen kommer med øvelsen, men du vil i løbet af kurset have trænet flere teknikker blandt andet trykmassage, holdemassage og boldmassage hvilket giver dig rigtigt gode forudsætninger for at gå i gang med det samme. På kurset oplever du også at modtage massagen, hvilket er en meget vigtig læringsproces, da vi kun kan opleve effekten gennem vores egen sansning. Derfor tror vi også på at et fysisk kursus er den optimale måde at lære pædagogisk massage. Ved at læse en bog eller følge et online kursus går du glip af denne vigtige dimension.

Hvad lærer du på kurset i pædagogisk massage?

– Om de sansemæssige, neurologiske og psykologiske fordele ved pædagogisk massage

– Om sanserne, særligt den taktile sans, taktile forstyrrelser og sansestimulering.

– Hvordan massage enten kan dæmpe eller øge arousal

– Om nærværets betydning i relations arbejde- teoretisk og i praksis.

– Hvordan massagen kan integreres i hverdagsaktiviteter med børn og voksne

Efter grundkurset i pædagogisk massage kan du: 

– Give massagebehandlinger med hænderne uden på tøjet, blandt andet trykmassage.

– Give boldmassage og bruge andre redskaber til massage

– Bruge pædagogisk massage i relationsarbejde

– Give massage til mennesker med taktil skyhed

– Planlægge et behandlingsforløb til din modtag

Læs her hvad Kristina, som er ergoterapeut har fået ud af kurset

Jeg bruger den pædagogiske massage dagligt, jeg er begejstret for fokusset på nærværet og overførslen af ro. Jeg har fokus på mit eget åndedræt og mine bevægelser, og nyder at se at borgeren spejler sig i min ro. Det er meget tillidsskabende i mit relations arbejde at anvende de forskellige massageformer.
Det er især ball-stick massagen,  jeg bruger og det at lægge varme hænder på ryggen/skulderne af borgeren, uden på tøjet. 
Borgerne fortæller, at de finder ro i hovedet og kroppen, og der bliver som bonus løsnet op i ømme muskler. De sover bedre, og får samtidig mere energi. Der er dagligt god respons fra borgerne, og de beder om mere massage, når de ser mig.
Jeg har i samarbejde med borgerne, syet hvedekerneposer i forskellige størrelser. Hvedekerneposen er et kæmpe hit på skulderne, når den lige har været en tur i mikrobølgeovnen.

Pris og praktisk information

Du vil få tilsendt kursus materiale og du kan selv vælge om du vil printe eller blot have det på din skærm. Kursusbevis udstedes den sidste dag. Du undervises af fysioterapeut Cammilla Mohr,  som  har mange års erfaring med massage som terapeutisk redskab

Forplejning på kurset
Kaffe, te, vand, frugt og let frokost og lidt sødt til ganen er inkluderet.

Tidspunkt : Alle dage er 9.30-15.30

Dato: 29.-31. oktober 2025  :    Du kan tilmelde dig direkte her

Pris:

Private :
Pris: 4995 kr.

Der er mulighed for at betale i forskellige rater,  hvis du tilmelder dig online pr kort. Se disse ved tilmelding.

Betaling ved tilmelding, din plads er først sikret når du/din arbejdsplads har betalt in. depositum.
Betaling med dankort ved tilmelding, du får tilsendt faktura på mail.

Arbejdsplads/virksomheder:
Pris : 4995 kr. plus moms

Hvis din arbejdsplads betaler dit kursus, tilmeld dig via vores EAN-formular uanset om din arbejdsplads bruger EAN-nummer eller ej. Du finder den her 

Deltager antal: Minimum 6 deltagere Max 8 deltagere. Kurset aflyses/udsættes ved færre end 6 deltagere.

Datoer for fremtidige kurser i 2025

Tryk på dato  for tilmelding

November :26.-28. november 2025

Sted:

Afholdes på Sydfyn i naturskønne omgivelser i Skovløberhuset, Krarupvej 6, 5771 Stenstrup, Fyn, Denmark
Stedet ligger ude på landet.  Du kan bestille flektrafik fra stationen.
Mulighed for overnatning på nærliggende Bed & Breakfast eller hoteller i Svendborg/Fåborg. Du kan se en liste over muligheder her

Jeg  glæder mig  til at møde dig.

Cammilla

Tid

29 (Onsdag) 9:30 - 31 (Fredag) 15:30

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go to Top