<

september, 2025

08sep(sep 8)9:3010(sep 10)15:30Trin 3: Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med stressede og dysregulerede nervesystemer 8-10/9 2025

Kursusinfo

Fokus på at skabe ro og balance hos børn og voksne med et stresset nervesystem – uanset diagnose

Kurset bygger videre på det du har lært på  Trin 1 Pædagogisk massage: Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i relationsarbejde og Trin 2 Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med arousalregulering og tilknytningsforstyrrelse , da undervisningen bygger videre på den viden du har fået der. Kurset er en del af kursusrækken, hvor du kan blive certificeret sanseterapeutisk massør. Læs mere om hele uddannelsen her

Vi ser på, hvordan stress lagrer sig i krop og nervesystem.  Du får viden om, hvordan stress, angst og mistrivsel kan komme til udtryk på forskellige måder og hvor vigtigt det er, at se bag om adfærden og søge at finde årsagen til mistrivsel.

Stress er en naturlig og sund respons i vores nervesystem, som kommer til udtryk gennem kroppen. Stress er det, der sætter os i stand til at handle, når vi oplever noget, der kan være truende for vores overlevelse. Kortvarig stress er ikke farlig og vi kan ikke undgå, at opleve stressende begivenheder i den verden vi lever i. Stress kan dog blive skadeligt for vores system, hvis vi ikke kan selvregulere og komme i balance efter stressende oplevelser.

Vi skal derfor lære at handle på vores stresssignaler i tide og derved undgå, at stress bliver langvarigt og skadeligt. Vi kan bl.a. blive bevidste om, hvordan vi kan skabe momenter med ro, fred og tryghed i vores travle hverdag. Ofte søger vi mennesker quickfixes, som selvhjælpsbøger eller kurser, der lover os et liv uden stress. Men ofte glemmer vi kroppen- vi prøver at tænke os fri af stress, men ofte er det netop tankerne, der stresser os. Derfor skal vi ned i kroppen og mærke roen igennem den og kontakten med rolige mennesker.

På kurset vil du få en kropslig og neurologisk indsigt i stress og du vil lære en helheds orienteret tilgang til håndtering af stress hos både børn og voksne. Du vil blive i stand til at hjælpe børn eller voksne med at forstå stress og hjælpe dem, med en blid og effektiv kropslig behandling. Den tilgang du lærer på kurset, præsenterer adskiller sig på mange måder fra traditionel kognitiv stressvejledning. Målet er ikke at blive “stressfri”, men at kunne navigere i sin stress og blive mere resilient, hvad enten det er via selvregulering eller samregulering.

Du får ny teoretisk viden om, hvordan stress påvirker nervesystem, hjerne og krop. Du lærer, hvordan du med en kropslig og sanselig tilgang kan bidrage til ro og balance i det stressede nervesystem. Du lærer forskellige redskaber og massageteknikker, som du kan bruge som samregulering. Du får også redskaber, der kan hjælpe din klient til at finde selvregulerende strategier. Det du lærer, kan ligeledes bruges til inddragelse af pårørende, hvad enten det er børn eller voksne.

 

Stress hos børn

Antallet af børn med stress, angst og psykisk mistrivsel er steget de sidste mange år.

Stress hos børn skal tages alvorligt og der skal iværksættes initiativer, der kan afdække årsagen til mistrivsel og initiativer der kan hjælpe barnet til bedre trivsel. Desværre er det ikke altid en hurtig og helhedsorienteret indsats der tilbydes til børn med stress.

Ofte bliver kroppen glemt i stressbehandlingen. Der er fokus på hjernen og måske hvordan den kan skærmes og aflastes eller barnet tilbydes et mindfulnessforløb. Men måske handler stressen om en krop og et sansesystem der er understimuleret og en hjerne der er på overarbejde for at prøve at håndtere de konstante informationer og skift, der er i børns dagligdag.

Med pædagogisk massage kan du tilbyde en trygt, rolig og nærværende stund til et stresset barn, uanset alder. Simple massage fortællinger kan være gode til især mindre børn.

Aktivering af vagus nerven

På kurset lærer du mere om vagus nerven og hvordan den kan påvirkes med nye hands on teknikker samt ved at bruge blandt andet lyde, vibration og aromaterapi i massagebehandlingerne.

Vi arbejder med forskellige kropslige teknikker og nye massageteknikker der kan være beroligende for et stresset nervesystem. Du vil lære massageteknikker og selvmassage teknikker som kan være utroligt effektive for dine klienter i dagligdagen.

Stress lagres i kroppen

Stress lagres i kroppen, særligt i vores bindevæv/fascier. Det kan opleves som spændinger og smerter i kroppen og det kan nedsætte lysten til at bevæge sig. Kroppen har godt af bevægelse og dermed er en ond cirkel startet. Med simple blide manuelle teknikker kan du påvirke det stramme bindevæv, hvilket kan give modtageren en oplevelse af lethed og dermed mere lyst til bevægelse.

Stress recovery

Langvarig stress kan føre til udbrændthed, hvis der ikke tages hånd om det i tide. Langvarig stress er udmattende for kroppen og du vil lære metoder til at tilbyde kroppen den ro og hvile den har brug for i recovery fasen.

Her handler det om at kroppen og nervesystemet tilbydes ro og hvile. Behandlingerne skal være ekstra blide og enkle her og uden for mange stimuli som nervesystemet skal forholde sig til. Det at skabe et rum for recovery er noget af det mest oversete i vores effektive verden, hvor vi har en tendens til at søge løsninger og quickfixes. Stressrecovery handler om at aktivere ro hvile-systememet via vagus nerven. Det handler derfor først og fremmest om at skabe et trygt rum. Et rum, hvor klienten kan læne sig ind i tilliden om, at du er der for at støtte ham og ikke for at stille yderligere krav. Det lærer du at skabe via lejringsteknikker og massageteknikker.

Det får du ud af at deltage på kurset

  • Ny helhedsorienteret viden om stress
  • Viden om forskellen på stress hos børn og voksne
  • Viden om årsager til kortvarig og langvarig stress
  • Viden om stressrecovery og håndtering af stress i forskellige faser
  • Mere viden om vagus nerven og stress
  • Nye kropslige teknikker, der stimuler sanserne og beroliger nervesystemet
  • Hvordan stress påvirker bindevæv/fascier og hvordan man kan arbejde med det

Kurset henvender sig til

Fagpersoner, der arbejder med mennesker: pædagoger, pædagogmedhjælper, lærere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, plejeforældre og afspændingspædagoger

Privatpersoner som forældre og pårørende til børn og voksne i mistrivsel

Det er en forudsætning for deltagelse at du har været på trin 1: Pædagogisk massage og trin 2: Neuropædagogisk massage

Praktisk information

Kursusmateriale

Du vil 14 dage før kurset få tilsendt et omfattende kursus materiale med både teori og beskrivelse af massage teknikker.

Du kan selv vælge om du vil printe det eller blot have det elektronisk. Senest 1 uge efter kurset modtager du de slides, der er blevet undervist udfra.

Undervisning

Alle dage fra 9.30-15.30

Dagene vil være en kombination af teori og praksis. Massageteknikkerne øves på de øvrige kursister.Kursusbevis udstedes den sidste dag

Du undervises af Cammilla Mohr, som har mange års erfaring med massage som terapeutisk redskab. Du kan læse mere om Cammilla  her

Forplejning på kurset

Kaffe, te, vand, frugt, og frokost serveres i løbet af dagen. Frokosten er smør selv med forskelligt pålæg og brød.

Deltager antal

Minimum 6 deltagere Max 8 deltagere. Kurset aflyses/udsættes ved færre end 6 deltagere.

Dato :8. 10. september 2025 :  Du kan tilmelde dig direkte her

Pris

Private :

4800kr Der tillægges ikke moms. Som privat har du har mulighed for at betale i rater med kort. Se mulighederne når du tilmelde dig.

Virksomheder/arbejdsplads:

4800 kr. plus moms.

Hvis din arbejdsplads betaler dit kursus,  bedes du udfylde oplysningerne på vores EAN betaling Har din arbejdsplads ikke EAN-nummer , bedes du bare oplyse deres  CVR-nummer i formularen. Du er ikke sikret plads på kurset, før du har modtaget en kvitteringsmail fra os.

Du finder formularen ved at klikke på knappen herunder.

Datoer for fremtidige kurser

Tryk pål link for tilmelding:

10.-12. december 2025

Undervisningssted og overnatning

Sted:

Kurset afholdes på Sydfyn i naturskønne omgivelser i Skovløberhuset, Krarupvej 6, 5771 Stenstrup, Fyn, Denmark

Stedet ligger ude på landet. så hvis du kommer med tog /bus, skal du bestille FLEX-trafik fra stationen til kursusstedet.

Overnatning

Det er ikke muligt at overnatte i Skovløberhuset i forbindelse med kursus. Der er mange muligheder for overnatning i forskellige Bed and Breakfast og hoteller i nærområdet.

Herunder er en liste til dig med nogle af mulighederne. Da det er meget individuelt hvad i som kursister ønsker, anbefaler jeg ikke det ene sted fremfor det andet. Liste over overnatningsmuligheder

Jeg  glæder mig  til at møde dig

Cammilla Mohr

Fysioterapeut, stresscoach og Z-health træner og kraniosakralterapeut

 

 

 

Tid

8 (Mandag) 9:30 - 10 (Onsdag) 15:30

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go to Top