<

januar, 2024

29jan(jan 29)9:3031(jan 31)15:30Trin 4 Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med traumer 29-31/1 2024

Kursusinfo

Fokus på, at krop og nervesystem husker traumer og stress og hvordan det kan behandles

På dette kursus får du indsigt i hvordan kroppen lagrer traumer og hvordan kroppen husker og kan reaktivere traumer og oplevelser.

Vi ser på teorien bag forskellige kropslige tilgange til at arbejde med stress og traumer.

Det du lærer på kurset kan bruges både til børn og voksne.

Det er en forudsætning for deltagelse at du har været på  Trin 1 Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i relationsarbejde og

Trin 2 Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med arousalregulering og tilknytningsforstyrrelser, da undervisningen bygger videre på den viden du har fået der.

Du behøver ikke at have været på Trin 3Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med stressede og dysregulerede nervesystemer men det anbefales.

Kurset er en del af min kursusrække, hvor du kan blive certificeret sanseterapeutisk massør. Læs mere om hele uddannelsen her

Kroppen husker

På kurset arbejder vi med traumeforståelse ud fra en kropslig og neurologisk tilgang.

Vi præsenterer dig for let forståelig teori om traumer og traumeterapi, hvor vi henter inspiration fra bl.a Stephen Porges, Bessel Van der Kolk, Peter Levine, Dan Siegel og Gabor Mate. En del af den nyeste traumevidenskab har fokus på at psykisk sygdom ofte skyldes traumer i den tidlige barndom. Vi kobler traumeteori og traumebehandling med den polyvagale teori som vi har arbejdet med på trin 2 og 3.

Du lærer om kropsterapi, dvs. hvilke områder af kroppen, der repræsenterer forskellige følelser og hvordan du kan anvende det til at arbejde med håndtering af følelser gennem kroppen i massagen.

Du lærer om, at kroppen gemmer traumatiske oplevelser, hvordan det fornemmes med hænderne og hvilke områder der typisk gemmer på traumer. I flere kropslige tilgange til traumer arbejder man ud fra, at følelser og traumer lagres ens for alle mennesker i kroppen. Det stiller vi dog spørgsmålstegn ved og er i stedet nysgerrige på, hvad det enkelte menneske udtrykker og oplever. Vi arbejder med læsning af kropsudtryk altså, hvad kroppen fortæller og udtrykker og hvad vi fornemmer, den har brug for.

Vi arbejder i dybden med, hvordan du kan bruge dit nærvær, din sanselighed og bevidst berøring som stressreduktion og aurosalregulering i mødet med mennesker med en traumehistorie

Du lærer nogle meget blide kropsterapeutiske teknikker til at forløse fysiske og emotionelle traumer i kroppen uden at reaktivere traumatiske oplevelser. Du vil lære nye pædagogiske massageteknikker til massage af bl.a. mave, solar plexus, arme, brystmuskler, ben og fødder.

Med kropsterapi og pædagogisk massage kan du hjælpe modtageren med bearbejdning af traumer, chok, svigt, tillid, grænser og kontakten til sind og krop. Behandlingen er nænsom og indfølende og kan medvirke til at modtageren udvikler sundere relationer til sig selv (selvregulering) og sine omgivelser (samregulering). Metoderne bruges til både børn og voksne og kan inddrage samtale, hvis det giver mening i forhold til modtageren.

Vi præsenterer dig ikke for et koncept eller en opskrift, der passer til alle, men snarere for nye muligheder for at arbejde med klienter der har en historie med traumer.

Aromaterapi

På kurset arbejder vi lidt videre med at bruge æteriske olier som aromaterapi i massagebehandlinger.

Vores lugtesans er stærkt undervurderet i traditionel kognitiv traumeterapi. At bruge kroppen og sanserne bevidst i traumeterapi er ofte meget nænsomt og alligevel meget effektivt.

De æteriske olier kan desuden påvirke hormoner og transmitterstoffer i hjernen, så bl.a humøret løftes og hjerterytmen sænkes.

Kurset henvender sig til både fagpersoner og private

Fagpersoner, der arbejder med mennesker: F.eks. pædagoger, pædagogmedhjælper, lærere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, plejeforældre og afspændingspædagoger

Private: forældre og pårørende til børn og voksne med særlige udfordringer

Du skal som deltager have deltaget på mine pædagogisk massagekurser trin 1 og 2

Praktisk information

Kursusmateriale:

Du vil få tilsendt kursus materiale og du kan selv vælge om du vil printe eller blot have det på din skærm. Kursusbevis udstedes den sidste dag
Du undervises af  Cammilla Mohr, som  har mange års erfaring med massage som terapeutisk redskab. Du kan læse mere om  Cammilla her

Forplejning:

Kaffe, te, vand, frugt,  frokost serveres i løbet af kursusdagen.Frokosten er smør selv med forskelligt pålæg og brød.

Deltager antal

Minimum 6 deltagere, max 8 deltagere. Kurset aflyses/udsættes ved færre end 6 deltagere.

Husk : Tilmelding er bindende – se handelsbetingelser inden tilmelding. Du kan finde dem HER

Tidspunkt: Der undervises alle dage fra 9.30-15.30

Dato: 29.-31. januar 2024 :  Du kan tilmelde dig direkte her 

Pris

Private :  4800 kr .          

Du har mulighed for at betale i rater. Se mulighederne når du tilmelder dig via linket længere nede.

Arbejdsplads/ virksomheder: 4800 kr. plus moms.

Hvis din arbejdsplads betaler dit kursus, bedes du udfylde oplysningerne på vores EAN-formular. Har din arbejdsplads ikke EAN-nummer, bedes du bare oplyse deres CVR-nummer i formularen. Du er ikke sikret plads på kurset, før du har modtaget en kvitteringsmail fra os.

Du finder formularen ved at klikke her

Datoer for fremtidige kurser

Tryk på link for tilmelding: 

3.-5. april 2024

15.-17. maj 2024

14.-16. august 2024

28.-30. oktober 2024

19.-21. maj 2025

12.-14. november 2025

28.-30. januar 2026

Undervisningssted og overnatning

Kursussted:

Afholdes på Sydfyn i naturskønne omgivelser i Skovløberhuset, Krarupvej 6, 5771 Stenstrup, Fyn, Denmark

Stedet ligger ude på landet. Så hvis du kommer med tog /bus, kan du bestille FLEX-tur fra stationen til kursusstedet.

Overnatning

Det er ikke muligt at overnatte i Skovløberhuset i forbindelse med kursus. Der er mange muligheder for overnatning i forskellige Bed and Breakfast og hoteller i nærområdet.

Herunder  er  en liste til dig med nogle af mulighederne. Da det er meget individuelt hvad i som kursister ønsker, anbefaler jeg ikke det ene sted fremfor det andet.  Liste over overnatningsmuligheder

Jeg glæder mig til at møde dig

Cammilla Mohr.

Fysioterapeut, coach, Z-healthtræner, kraniosakral terapeut, aromaterapeut

Tid

29 (Mandag) 9:30 - 31 (Onsdag) 15:30

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go to Top