<

februar, 2023

02feb(feb 2)9:3003(feb 3)16:00Vagusnerven i praksis 2-3/2 2023

Kursusinfo

Tryghed og samregulering i arbejdet med arousalregulering (grundkursus)

For dig, der ønsker en grundlæggende forståelse af vagus nerven, det sociale nervesystem og dets betydning for aurosalregulering og selv-regulering.
På dette kursus lærer du om vagus nerven og den polyvagale teori på en letforståelig måde med eksempler på, hvordan du integrerer denne viden  i det daglige relationsarbejde på en enkel måde.

Den polyvagale teori er skabt af Stephen Porges  i 90érne og har de senere år fået meget opmærksomhed indenfor bl.a. psykoterapi. Teorien handler kort sagt om, hvordan vores nervesystem ubevidst får os til at reagere ved stress og hvordan vi, ved at kende til vagus nerven, kan arbejde med det på et mere bevidst og sanseligt plan.

Jeg oplever, at der er en tendens til, at vi fokuserer for meget på den kognitive hjerne og for lidt på betydningen af det autonome nervesystem i arbejdet med arousalregulering.

På kurset vil du få en en dybere forståelse af arousal og arousalregulering, set ud fra en forståelse af sammenhængen mellem sanser, krop, hjerne og nervesystem gennem den polyvagale linse.

Du får simple redskaber til at arbejde med arousalregulering gennem kroppen med bevægelse, berøring og samregulering.

Det du lærer kan både bruges til børn og voksne

 

Arousalregulering via vagus nerven og det parasympatiske nervesystem

Vi har en brug for at kunne regulere vores autonome nervesystem, så vi kan indgå i sunde sociale relationer. Vagus nervesystemet spiller en stor rolle i vores evne til at være sociale. Systemet består af kranienerver og vores sansesystemer, særligt interoception og neuroception. For at kunne indgå i relationer er vi nødt til at føle os trygge og vores ubevidste sansning, neuroception, vil køre som en konstant scanner for at vurdere situationen.

Hos mennesker med f.eks. traumer og sanseintegrationsproblemer er det autonome nervesystem ofte dysreguleret- ude af balance og vil være enten i alarmberedskab, eller lukket ned.
Det hænger sammen med vagus nerven som er vores længste kranienerve. Den påvirker det autonome nervesystem herunder vores organer bl.a. fordøjelse og lunger og dermed vores vejrtrækning. Den har stor betydning for vores sundhed, trivsel og sociale samspil med andre.

Både børn og vokse med særlige behov kan have svært ved at regulere deres arousaltilstand. Ofte er de høj arousal, hvilket kan give anledning til konfliktfyldt adfærd og på lang sigt er udmattende for kroppen, vi kalder denne tilstand ”kamp eller flugt”. Når et menneske er i denne tilstand, vil han have brug for hjælp til at træne at kunne selvreguleringsstrategier og til at dæmpe arousal. Her er ord og kognitive teknikker ofte ikke nok, da” kamp/ flugt systemet” ligger i den del af hjernen, der ikke forstår ord. Personen har brug for mange positive oplevelser, hvor ro-hvilesystemet trænes, – og her er massage et blidt og effektivt redskab.

Modsat kan nogle mennesker “lukke ned” og befinde sig i en tilstand, hvor de ikke er aktivt deltagende i verden, f.eks. alvorlige depressioner, vi kalder denne tilstand for “frys”. En person i “frys” tilstanden har ubevidst valgt at lukke ned som en beskyttelsesstrategi.

Vagus nerven reagerer på signaler om tryghed og trusler. På kurset arbejder vi med at være nysgerrige på, hvad der skal til for at skabe tryghed hos den enkelte borger.

Vagus nerven kan påvirkes gennem bl.a. massage og forskellige sanseøvelser som du vil blive introduceret til.

 

KURSET HENVENDER SIG TIL

Fagpersoner, der arbejder med mennesker f.eks. pædagoger, pædagogmedhjælpere, lærere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, plejeforældre og afspændingspædagoger

Private: forældre og pårørende til børn og voksne med særlige udfordringer

Det kræver ingen forkundskaber at deltage på kurset. Efter dette kursus kan du deltage på Balance i nervesystemet via stimulering af vagus nerven, hvor du lærer endnu flere praktiske øvelser.

 

OM UNDERVISEREN

Cammilla Noomi Mohr er 46 år og uddannet fysioterapeut i år 2000 og har siden taget mange supplerende kurser og uddannelser, særligt med interesse for hjerne og nervesystem.

Cammilla har en særlig interesse i formidlingen af vigtigheden af regulering af vores autonome nervesystem. Hun har især fokus på hvordan berøring og bevidst bevægelse påvirker os og hvorfor det er særligt vigtigt for os mennesker i det moderne samfund.

Cammilla har taget live og online kurser hos Stephen Porges Stanley Rosenberg, Deb Dana, Irene Lyon, Arielle Schwartz og Gabriel Kram med flere der alle er formidlere af den polyvagale teori på hver deres måde.

Faglig baggrund: Fysioterapeut, Z-healthtræner, kraniosakral terapeut, aromaterapeut, Acces BARS behandler, Fysioflow instruktør, yoga og mindfulnessinstruktør, coach og stresscoach.

Cammilla Mohr har mange års erfaring med massage som terapeutisk redskab. Du kan læse mere om mig her

 

PÅ 2 DAGE LÆRER DU

-Kort induktion til hjerne, nervesystem og aurosal
-Indsigt i den interoceptive sans og vagus nerven
-Gennemgang af den Polyvagale teori og dens betydning for vores aurosalregulering og sociale nervesystem
-Kort introduktion til tilknytningsforstyrrelser og traumer samt, hvordan det kan påvirke og komme til udtryk i adfærden
-Interoception og vagus ift. følelsesregulering
-Aktive øvelser f.eks interoceptivsansning og vejrtrækningsteknikker
-Passive fysiske f.eks. bevidst berøring og massage
-Indsigt i Deb Danas arbejde med sam- og selvregulering, sansning og refleksion ift den Polyvagale teori

 

 

PRAKTISKE INFORMATIONER

Undervisningsmateriale

Du vil få tilsendt en vagus arbejdsbog inden kurset. I bogen er der både teori, refleksionsopgaver og eksempler på aktive vagus øvelser. Du bedes læse bogen og lave opgaverne inden kurset. På kurset vælges nogle af opgaverne ud og der arbejdes med dem. Desuden vil du blive præsenteret for nye øvelser der ikke er i bogen. På den måde får du mest mulig viden om vagus nerven på 2 dage.

Efter kurset får du tilsendt de slides der vises på kurset i PDF form til eget brug.

Du undervises af fysioterapeut Cammilla Mohr, som  har mange års erfaring med massage som terapeutisk redskab til forskellige målgrupper. Du kan læse mere om Cammilla her

Der udstedes kursusbevis for deltagelse den sidste dag.

Tidspunkter for undervisning

Begge dage undervises fra kl. 9.30-16.00

Forplejning på kurset

Vi serverer kaffe, te, vand, frugt, frokost i løbet af dage. Frokosten er smør selv med forskelligt pålæg og brød. Har du særlige i forhold til kost, bedes du selv medbringe.

Deltager antal

Minimum 6 deltagere, max. 8 deltagere. Kurset aflyses/udsættes ved færre end 6 deltagere.

Husk : Tilmelding er bindende – se handelsbetingelser inden tilmelding. Du kan finde dem HER

 

PRIS

Private:  3800 kr.

Du har mulighed for at betale i rater.

Prisen er incl. forplejning begge dage, undervisningsmateriale og manual.

Arbejdsplads/virksomhed:  3800 kr plus moms

Udfyld venligst vores EAN- formular uanset om din arbejdsgiver betaler via EAN eller ej.  Du finder formularen ved at klikke på knappen herunder.   HVIS DIN ARBEJDSGIVER BETALER, SKAL DU TILMELDE DIG HER

 

DATOER   & TILMELDING

TILMELING: 2.-3. FEBRUAR 2023

TILMELDING 4.-5. SEPTEMBER 2023

UNDERVISNINGSSTED OG OVERNATNING

Kursussted:

Afholdes på Sydfyn i naturskønne omgivelser i Skovløberhuset, Krarupvej 6, 5771 Stenstrup, Fyn, Denmark

Stedet ligger ude på landet. Så hvis du kommer med tog /bus, kan du bestille FLEX-tur fra stationen til kursusstedet.

Overnatning

Det er ikke muligt at overnatte i Skovløberhuset i forbindelse med kursus. Der er mange muligheder for overnatning i forskellige Bed and Breakfast og hoteller i nærområdet.

Herunder  er  en liste til dig med nogle af mulighederne. Da det er meget individuelt hvad i som kursister ønsker, anbefaler jeg ikke det ene sted fremfor det andet.

Liste over overnatningsmuligheder

 

DIN UNDERVISER PÅ KURSET

Fysioterapeut og coach Cammilla Mohr.

Jeg glæder mig til at lære dig om vagus nerven. Denne viden åbner nye muligheder for forståelse af dig selv og de mennesker du omgiver dig med.

Cammilla 

Tid

2 (Torsdag) 9:30 - 3 (Fredag) 16:00

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go to Top