Sanseterapeutisk massør

Uddannelse i pædagogisk massage og kropsterapi til børn og voksne

 Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af 5 kurser samt en certificeringssession.

Du starter med trin 1, derefter trin 2. Efter trin 2, kan du tage trin 3 eller 4 i den rækkefølge det passer dig bedst. Trin 5 er integration af de forskellige teknikker som vises i praktisk casearbejde. Trin 6 er individuel certificering

Du kan passe dit almindelige arbejde ved siden af uddannelsen som er en blanding af teori og praksis udgør alt 14,5 dages undervisning.

Imellem kurserne vil der være materiale til gennemlæsning og efter hvert kursus tilsendt undervisningsslides, massage manual og nogle gange instruktionsfilm af de teknikker, du lærer på kurset. Du vil få adgang til materialet online og du skal selv printe, hvis du ønsker det papirform.

Der forventes naturligvis at du øver teknikkerne mellem kurserne. Du kan øve på venner, familie, kolleger, borgere som du arbejder med. Jeg anbefaler at du får øvet så meget som muligt for din egen skyld.

I løbet af den tid du er i gang med uddannelsen, skal du kunne dokumentere, at du har udført minimum 20 behandlinger på “prøveklienter”. Desuden skal du beskrive et længerevarende forløb på minimum 6 sessioner, som en del af din certificering. Casebeskrivelsen sendes til mig 14 dage før din certificering.

Til certificering har vi en uddybende samtale om din casebeskrivelse og du demonstrerer en massagebehandling på mig, der svarer til noget af det du har lavet med din klient og får feedback på det.

Tag uddannelsen i dit eget tempo

Du vil muligvis følges med nogle af de samme kursister på forløbet, men også møde nye kursister på kurserne, hvilket giver et dynamisk læringsmiljø med mulighed for sparring og nye indsigter.

Uddannelsen er nemlig opbygget, så kurserne kan købes enkeltvis eller du kan booke og betale for hele uddannelsen på en gang. Det giver dig mulighed for at prøve Trin 1 inden du binder dig til flere kurser og tage uddannelsen i det tempo, der passer dig. Enten som et koncentreret forløb på 6-12 måneder eller holde længere pauser imellem kurserne. Dog skal du gennemføre kursus 1-6 indenfor 3 år hvis du ønsker certificering.

Kursus 1 afholdes ca 9 gange årligt, Kursus 2, 3, 4 og 5 afholdes 2-4 gange årligt alt efter tilslutning. Det skaber en fleksibilitet og gør at du kan tage uddannelsen så det passer ind i dit liv.

Hvis du du tilmelder dig hele uddannelsen kan du booke plads på alle kurser ved tilmelding, eller du kan vælge at booke efterhånden som du er klar til at tage kurserne- svarer lidt til at du har en kursuskonto hos mig. Vær opmærksom på at nogle kurser fyldes hurtigt op, så det anbefales at booke plads på alle 6 kurser fra starten så du får dit ønskeforløb.

Når du har booket plads på et kursus er tilmeldingen bindende og du kan kun blive flyttet til et andet kursus mod et gebyr (se vilkår for køb af kurser), eller ved at bytte med en anden kursist. Der refunderes ikke penge for kurser, der ikke gennemføres uanset årsag. Dette gælder både for private og virksomheder.

Hvis du er i tvivl om du kan /vil gennemføre anbefaler jeg at du kun tilmelder og betaler et kursus ad gangen.

Som privatperson et det muligt at tilmelde sig hele uddannelsen og lave aftale om en fast månedlig betaling af uddannelsen: Dette er kun muligt som privatperson via betalingskort, send besked hvis du ønsker denne mulighed.

Kurserne 1-4 er hver 3 dage fra 9.30-15.30

Kursus 5 er 2 dage fra 9.30-15.30

Certificering (kursus 6) er individuelt 1 dag 9-11 eller 12-14

Har du allerede taget nogle af kurserne skal du naturligvis ikke tage dem igen. Du skal blot tilmelde dig resterende kurser i rækken og betale for dem.

Beskrivelse af de 6 kurser, der udgør uddannelsen

Trin 1:

Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i relationsarbejde

Her lærer du rationalet bag pædagogisk massage samt hvordan det kan bruges i relationsarbejde og sanseterapi. Du lærer grundlæggende teori om hjernen sansesystemet og sanseintegration Du vil få en teoretisk og praktisk forståelse af den taktile og propriceptive sans.

Du lærer grundlæggende greb og forskellige massageteknikker der gives udenpå tøjet.

Varighed : 3 dage

Pris 2023 : 4800 kr. Virksomheder plus moms

Pris 2024 : 4950 kr. Virksomheder plus moms

Tidspunkt : Alle dage 9.30-15.30

Datoer: Kurset udbydes flere gange om året. Se datoer for dette trin ved at klikke på nedenstående knap.

Trin 2:

Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med arousalregulering og tilknytningsforstyrrelser

På dette kursus får lærer du mere om hjerne og nervesystem. Vi har fokus på arousalregulering via en kropslig neurologisk forståelse og tilgang. Det er hjerne og nervesystem styrer arousalreguleringen og du vil blive klogere på hjernestamme og det autonome nervesystem og ikke mindst vagus nerven. Vagus nerven er blandt andet med til at regulere det autonome nervesystem og har betydning for følelsen af tryghed i relationer. Dette er beskrevet i den polyvagale teori, som vi præsenterer på en simpel måde da vi mener den er essentiel at kende til, når man arbejder med mennesker i krisetilstande eller med traumer eller tilknytningsforstyrrelser.

Du lærer massageteknikker og aromaterapi der kan dæmpe den sympatiske aktivitet og aktivere den parasympatiske tilstand hos mennesker med ubalance i nervesystemet.

Varighed : 3 dage

Pris : 4800 kr. Virksomheder plus moms

Tidspunkt : Alle dage 9.30-15.30

Datoer: Kurset udbydes flere gange om året. Se datoer for dette trin ved at klikke på nedenstående knap.

Trin 3:

Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med stressede og dysregulerede nervesystemer

Et teoretisk og praktisk kursus med fokus på stress hos børn og voksne uanset diagnose.

Du vil lære en kropslig og neurologisk tilgang til håndtering af stress hos både børn og voksne. Denne tilgang bygger videre på det du har lært på kursus 1 og 2 og adskiller sig på mange måder fra traditionel kognitiv stressvejledning.

Du vil blive i stand til at hjælpe børn eller voksne med at forstå stress og får redskaber til de forskellige stressfaser. Redskaber kan være bl.a. massage, som du kan bruge som samregulering, men du får også redskaber der kan hjælpe din klient til at finde selvregulerende strategier. Det du lærer kan ligeledes bruges til inddragelse af pårørende, hvad enten det er børn eller voksne.

Du bliver desuden klogere på dit eget nervesystem, du vil få en dybere forståelse for dine automatmønstre og hvordan du kan genkende dem.

Varighed : 3 dage

Pris : 4800 kr. Virksomheder plus moms

Tidspunkt : Alle dage 9.30-15.30

Datoer: Kurset udbydes flere gange om året. Se datoer for dette trin ved at klikke på nedenstående knap.

Trin 4:

Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med traumer

Et kursus med fokus på hvordan krop og nervesystem husker traumer og stress. På dette kursus får du  indsigt i teorien bag forskellige tilgange til at arbejde med stress og traumer og vigtigheden af at se på den enkelte klient.

Vi ser på ,  hvad kroppen fortæller og udtrykker gennem kropssprog. Du lærer, hvor i kroppen traumatiske oplevelser lagres og stiller spørgsmålstegn ved om lagringen er ens for alle.

Vi arbejder med kropsterapeutiske teknikker til at forløse fysiske og emotionelle traumer i kroppen uden at reaktivere traumatiske oplevelser.

Metoderne kan inddrage samtale og bruges til både børn og voksne.

Du vil lære blid massage af mave, solar plexus, arme, brystmuskler, ben og fødder.

Varighed : 3 dage

Pris : 4800 kr. Virksomheder plus moms

Tidspunkt : Alle dage 9.30-15.30

Datoer: Kurset udbydes flere gange om året. Se datoer for dette trin ved at klikke på nedenstående knap.

Trin 5:

Integration og casearbejde med pædagogisk og sanseterapeutisk massage

På dette kursus skal du sammen med de øvrige kursister integrere de du har lært i løbet af uddannelse. I behandler hinanden ud fra forskellige cases, hvor der også er mulighed for at stille spørgsmål til oplevelser i egen praksis.

Varighed: 2 dage

Pris 2023: 3200 kr. Virksomheder plus moms

Pris 2024: 3500 kr. Virksomheder plus moms

Tidspunkt : Alle dage 9.30-15.30

Datoer: Kurset udbydes flere gange om året. Se datoer for dette trin ved at klikke på nedenstående knap.

Trin 6:

Supervision og certificering som sanseterapeutisk massør

Her er du alene med Cammilla.

Du præsenterer din case, fremviser en behandling på figurant og får en mundtlig tilbagemelding og supervision. Derefter får du certifikat og må bruge titlen Sanseterapeutisk Massør.

Dato: Aftales individuelt

Varighed: 2 timer

Pris:  1800kr

 Tilvalgskursus valgfrit:

Selvværd og succes som selvstændig behandler.

Dette tilvalgskursus er for dig som ønsker at være selvstændig, eller som er selvstændig men ønsker en opgradering i din forretning! Kom på 3 dages power bootcamp hvor vi booster dig og du lægger din personlige plan, som er i alignment med dine mål og dine kerneværdier.

Du lærer, hvordan du tiltrækker klienter og kan leve af din passion uden at brænde ud.

Desuden lærer du forskellige strategier og redskaber til at passe på dig selv.

Varighed: 3 dage

Pris: 4800 kr.

Oversigt over datoer for trin 1- 5 i 2023 & 2024

Her kan du se og downloade en samlet oversigt over datoer for trin 1-5. 

Tilmelding til de enkelte moduler

Husk hvis du har spørgsmål til tilmelding , er du altid velkommen til at kontakte os på cammilla@minhjerne.dk eller 22465552

Læs her om de praktiske oplysninger

Læs her om hele uddannelsen

Din underviser er:

Fysioterapeut og coach Cammilla Mohr.