Neuropædagogisk massage (trin 2)

For dig ,der arbejder med mennesker i alle aldre, både indenfor special og normalområdet, som viser tegn på stress eller mistrivsel.

Stress og mistrivsel kan også komme til udtryk på mange måder Kan være et billede af en eller flere personer og tekst, der siger "Neuropaedagogisk massage: Massage, der skaber tryghed relationer og regulerer arousali arbejdet med born eller voksne. Deltagelse kraever at du har taget paedagogisk massage grundkursus hos os 3 dages kursus kursus, hvor du undervises i: Hjernen og det autonome nervesystem Vagus nerven og den polyvagale teori .Massage som arousalregulering •AEteriske olier massagebehandlinger www.sansemotorikakademiet.dk"

og det vigtigt at se bag adfærden og søge at finde årsagen. Typiske tegn på stress og mistrivsel er udadreagerende adfærd, motorisk uro, koncentrationsproblemer, fysiske symptomer som smerter f.eks. i mave eller hoved.

Neuropædagogisk massage skaber en mulighed for at møde og støtte personens autonome nervesystem og dermed bidrage til arousal regulering og skabe et fundament for udvikling.

Neuropædagogisk massage giver dig en forståelse for nervesystemet og giver dig nye værktøjer der kombinerer massage med samtale og nærvær så du på en helhedsorienteret måde kan arbejde emner som tillid, grænser og kontakt til sind og krop og udvikling af sundere relationer.

Dette kursus er for dig, der gerne vil have

  • en dybere indsigt for sammenhængen mellem krop, sanser, hjerne og nervesystem med særlig fokus på forståelsen af afkobling mellem berøring og regulering af nervesystemet i arbejdet med mennesker i stress og krisetilstande.
  • en kropslig tilgang til arousalregulering
  • aktive og passive redskaber til sam-og selvregulering
  • indsigt i hvordan du bruger dit eget nervesystem konstruktivt i mødet med andre
  • 6 nye massageteknikker, der kan bruges i kortere eller længere behandlinger

Det er en forudsætning at du har været på vores 3 dages grundkursus i pædagogisk massage   for at deltage på dette kursus.

Krop og hjerne hænger sammen.

På dette kursus dykker vi endnu mere ned i sammenhængen mellem krop, sind, hjerne og nervesystem. Vi ser på hvordan chok og traumer lagrer sig i kroppen og hvordan de kan komme til udtryk. Vi ser på, hvordan du gennem pædagogisk massage kan arbejde med emner som grænser, tillid, bearbejdning af traumer, chok og svigt. Du lærer om kropsterapi, dvs. hvilke områder af kroppen, der repræsenterer forskellige følelser og hvordan du kan anvende det til at arbejde med håndtering af følelser gennem kroppen i massagen.

Vi arbejder  videre med tillid, grænser og kontakt til sind og krop, og hvordan det kan medvirke til at udvikle sundere relationer til sig selv (selvregulering) og sine omgivelser (samregulering). Dette kan ske uden ord eller ved at forene kognitiv adfærdsterapi og neuropædagogik med bevidst berøring og sansestimulering.

Målet med pædagogisk massage er at møde og støtte personen i øjenhøjde, lige der hvor de er, med nærvær og fokus og skabe et stabilt fundament for sanseintegrationen og dermed personens udvikling, trivsel og sundhed.

Du lærer 6  nye massageteknikker, herunder oliemassage på ryg, ansigts – hånd/fodmassage.

Arousalregulering via vagus nerven og det parasympatiske nervesystem

Du får en dybere forståelse af arousal og arousalregulering, set ud fra en forståelse af nervesystemet. Vi har en brug for at kunne regulere vores autonome nervesystem, så vi kan indgå i sunde sociale relationer. Vagus nervesystemet spiller en stor rolle i vores evne til at være sociale. Systemet består af kranienerver og vores sansesystemer, særligt interoception og neuroception. For at kunne indgå i relationer er vi nødt til at føle os trygge og vores ubevidste sansning, neuroception, vil køre som en konstant scanner for at vurdere situationen.

Børn, unge og voksne med særlige behov kan have svært ved at regulere deres arousaltilstand. Ofte er de høj arousal, hvilket kan give anledning til konfliktfyldt adfærd og på lang sigt er udmattende for kroppen, vi kalder denne tilstand ”kamp eller flugt”. Når et menneske er i denne tilstand, vil han have brug for hjælp til at træne at kunne selvreguleringsstrategier og til at dæmpe arousal. Her er ord og kognitive teknikker ofte ikke nok, da” kamp/ flugt systemet” ligger i den del af hjernen, der ikke forstår ord. Personen har brug for mange positive oplevelser, hvor ro-hvilesystemet trænes, – og her er massage et blidt og effektivt redskab.

Modsat kan nogle mennesker “lukke ned” og befinde sig i en tilstand, hvor de ikke er aktivt deltagende i verden, f.eks. alvorlige depressioner, vi kalder denne tilstand for “frys”. En person i “frys” tilstanden har ubevidst valgt at lukke ned som en beskyttelsesstrategi. Personen skal nænsomt lære at mærke sine grænser og her er pædagogisk massage et fantastisk redskab- for kroppen lyver aldrig.

Ved at påvirke vagus nerven gennem bl.a. massage og særlige reflekspunkter, kan vi aktivere det parasympatiske nervesystem og derved træne evnen til at føle sig tryg i relationer. Desuden stimulerer massage mange hormoner, der er vigtige for vores fysiske og psykiske velbefindende og vores tilknytning til andre.

Aromaterapi og æteriske olier til aurosalregulering 

På kurset lærer du desuden om brug af æteriske olier i behandlingen. Æteriske olier er koncentreret planteessens, der indeholder plantens egenskaber og de påvirker krop og sind via duftsansen og kroppen. Det er en af de hurtigste og simpleste måder at få adgang til det parasympatiske system. Desuden påvirker æteriske olier vores hormonsystem.  I USA har man bl.a. brugt aromaterapi i fængsler og psykiatriske hospitaler og der beskrives, at borgerne bliver mere rolige.

 

Din selvomsorg

Kender du ordsproget ” du kan ikke hælde af en tom kop”? Du kender måske følelsen af at det er svært at være nærværende på dit arbejde og du har måske ikke overskud til at holde pauser og lade op i løbet af en travl arbejdsdag.  Det kan nemt skabe irritation og frustrationer og hvis det varer ved, kan det give stresssymptomer. Det er vores erfaring, at bevidst nærvær og sansning starter i din relation til dig selv og din egen selvomsorg.

Du er dit vigtigste arbejdsredskab, hvad enten du vil bruge det professionelt eller i relation til dine pårørende. Din egentilstand smitter af på de mennesker du omgås i hverdagen og omvendt.  Derfor lærer du på kurset hvordan du er nærværende, mens du arbejder med massagen til gavn både for dig selv og den du masserer. Derudover lærer du tekniker til at skabe små pusterum for dig selv i løbet af arbejdsdagen.

På kurset lærer du

-Teori om vagus nerven, den polyvagale teori og det sociale nervesystem

-Interoception- vores 8.sans som handler om beskeder fra bl.a. indre organer men også hvordan vi mærker følelser i kroppen.

-Kropsterapi, kroppen lyver aldrig om følelser. 

-Introduktion til mindfulness/bevidst vejrtrækning og meditation: Aktive teknikker og øvelser til klienten og dig.

-Eksempler på 5 minutters pusterumsøvelser til dig i din hverdag.

-Gennemgang af flere massagegreb

-Praksisøvelser i flere massageteknikker uden på tøjet

-Rygmassage og fodmassage med olie

-Ansigtsmassage med nervereflekspunkter.

-Introduktion til at bruge æteriske olier og aromaterapi i behandlingen

-Overvejelser om behandlingsforløb til mennesker med psykisk funktionsnedsættelse

-Tværfagligt samarbejde om et behandlingsforløb

-Hvordan du passer på dig selv i dit arbejde

Kurset henvender sig både til privat og fagpersoner:

  • fagfolk, der arbejder med mennesker: pædagoger, pædagogmedhjælper, lærere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, plejeforældre og afspændingspædagoger
  • forældre og pårørende til børn, unge og voksne  med særlige udfordringer

Praktisk information

Du vil få tilsendt kursus materiale og du kan selv vælge om du vil printe eller blot have det på din skærm. Kursusbevis udstedes den sidste dag
Du undervises af fysioterapeut Cammilla Mohr og ergo-og kropsterapeut Mette Krabek, som begge har mange års erfaring med massage som terapeutisk redskab. Du kan læse mere om os her

Datoer og tidspunkt:

25-27 oktober  2021 kl. 9.30-15.30

26-28 januar 2022 kl. 9.30-15.30

7-9 juni 2022 kl. 9.30-15.30

Tilmelding længere nede på siden

Forplejning på kurset

Kaffe, te, vand, frugt, let frokost (sandwich)  og lidt sødt til ganen er inkluderet alle dage.

Medbring:

2 lagner,  lille håndklæde, tæppe og to puder, samt skriveredskaber.

Deltager antal

Minimum 6 deltagere Max 10 deltagere. Kurset aflyses/udsættes ved færre end 6 deltagere.

Vores retningslinjer ift. Covid 19

Læs her om vores retningslinjer om Covid 19 her

Pris

Private:

Oktober 2021 og januar 2022 :   3900 kr .

Juni 2022: 4800kr.

Du har mulighed for at betale i rater. Se mulighederne når du tilmelde dig.

Hvis du tilmelder dig både pædagogiskmassage grundkurset i 2022 og neuropædagogisk massage i juni  2022 på samme tid, får du 500 kr rabat. Prisen er derfor 8600 kr. Skriv til os for at få denne rabat.

Institution/arbejdsplads:

Oktober 2021 og  januar 2022: 3900 kr. plus moms.

Juni 2022 : 4800 kr. plus moms

Hvis du tilmelder dig både pædagogiskmassage grundkurset i 2022 og neuropædagogisk massage juni 2022 på samme tid, får du 500 kr rabat. Prisen er derfor 8600 kr.

Hvis din arbejdsplads betaler dit kursus, bedes du sende en mail med din tilmelding til Cammilla@minhjerne.dk oplys venligst :
Deltagerens navn, telefonnummer og mail, Virksomhedens arbejdspladsens navn, EAN-nummer, CVR nummer og reference person.
For institutioner, virksomheder, kommuner m.m. pålægges moms.

Pris studerende og ledige:  Vi giver 20 % i rabat

På hvert kursus har vi 1 pladser med rabat.  Kontakt os for at høre mere om mulighederne

Undervisningssted og overnatning

Sted:

Afholdes på Sydfyn i naturskønne omgivelser i Skovløberhuset, Krarupvej 6, 5771 Stenstrup, Fyn, Denmark

Stedet ligger ude på landet. Så hvis du kommer med tog /bus, kan du bestille FLEX-tur fra stationen til kursusstedet.

Overnatning

Du kan overnatte i et nærliggende  Bed and Breakfast i nærområdet ( søg på Kværndrup, Hundstrup, Stenstrup el Svendborg). Ligeledes er der hoteller i Svendborg og Fåborg.

Dine undervisere på kurset:

Ergo -og kropsterapeut og mindfulnessinstruktør  Mette Krabek.

Vi glæder os til at møde dig

Mette & Cammilla