Vores kurser i Pædagogisk massage trin 1-6

Kurserne kan stå alene eller samlet kvalificere dig til at blive certificeret Sanseterapeutisk Massør

Vi udbyder en række kurser indenfor pædagogisk massage (trin 1-5). Det er selvstændige kurser, hvor trin 1 er grundkursus og de næste tin er overbygningskurser. Du kan således tage grundkurset eller flere af kurserne.  Du kan også vælge at tage dem alle sammen i dit eget tempo og blive certificeret Sanseterapeutisk massør ( trin 1-6).

På kurserne lærer du en kropslig-neurologisk tilgang til mennesket, hvor der er fokus på at bruge  simple massageteknikker og bevidst berøring fremfor kognitiv terapi og mestringsstrategier. Du lærer om krop, hjerne og nervesystem og får forståelse for, hvordan systemerne arbejder sammen og hvordan du med bevidst berøring kan balancere arousal og dæmpe stress hos modtageren uden brug af samtale. Du lærer at blive bevidst om din egen tilstand og hvordan du bruger dig selv bedst i mødet med borgeren samtidig med at du tager vare på dig selv.

Du lærer mange massageteknikker i løbet af kurserne og du kan gå i gang med at behandle andre allerede efter Trin 1. Du lærer ikke at at udføre bestemte massageprogrammer til behandling af bestemte diagnoser. Vi lærer dig i stedet at udvælge og tilpasse metoderne til den enkelte modtager og inddrage vedkommendes ressourcer  i behandlingen. Vi mener, at det er vigtigt, at se personen og forstå årsagen til adfærden eller udfordringerne uanset diagnose.

Kursusrækken er bygget op således, at du skal tage trin 1 for at  komme på trin 2. Du bestemmer dernæst selv, om du vil tage trin 3 først eller trin 4. Trin 5 har fokus på at integrere teknikkerne. Trin 6 er certificeringen. Hvis du ønsker at blive selvstændig, kan vi anbefale dig at tage vores 3 dages kursus” Selvværd og succes som selvstændig behandler” – Læs mere her

Vores hold er små, der er max 10 deltagere, hvilket sikrer at alle deltagere får udbytte af kurserne.

Vores kurser er både for privatpersoner og for fagpersoner.

Oversigt over kurserne i pædagogisk massage

Trin 1

Pædagogisk massage i relationsarbejde

Læs mere om kurset her

Trin 2

Neuropædagogisk massage og arousalregulering

Læs mere om kurset her

Trin 3

Pædagogisk massage til ro og balance i det stressede nervesystem

Læs mere om kurset her

Trin 4

Pædagogisk massage til kroppen, der husker. Behandling af traumer

Læs mere om kurset her

Trin 5

Sanseterapeutisk massage:Integration og supervision

Læs mere om kurset her

Trin 6

Certificering til Sanseterapeutisk massør

Læs mere om kurset her

Kurserne henvender sig til fagpersoner og private

Fagpersoner, der arbejder med mennesker: F.eks pædagog, pædagogmedhjælper, lærer, plejepersonale, fysioterapeut, ergoterapeut, plejeforældre og afspændingspædagoger

Forældre og pårørende til børn og voksne med særlige udfordringer

Bliv certificeret sanseterapeutisk massør

Uddannelsen er for dig, der ønsker en lære en kropslig tilgang til at hjælpe børn og voksne med  blandt andet stress, tilknytningsforstyrrelser eller traumer. Måske arbejder du  allerede med mennesker, enten som ansat eller selvstændig eller måske drømmer du om det.

Pædagogisk massage kan også hjælpe mennesker med autisme, ADHD, ADD og OCD. Fælles for mennesker med disse udfordringer er, at de ofte ikke trives i dagligdagen fordi de har ubalanceret arousal. I løbet af uddannelsen lærer du om, hvordan krop, hjerne og nervesystem arbejder sammen og hvordan du via krop og sanser kan berolige nervesystemet. Du lærer at blive bevidst om din egen tilstand og hvordan du bruger dig selv bedst i mødet med borgeren samtidig med at du tager vare på dig selv. Når du mestrer dit eget nærvær, kan du med bevidst berøring dæmpe arousal og stress hos modtageren uden ord.

Du lærer ikke bestemte massageprogrammer eller koncepter til behandling af diagnoser, i stedet lærer du at tilpasse metoderne til den enkelte modtager og inddrage vedkommendes ressourcer og forstå årsagen bag deres adfærd eller udfordringer uanset diagnose.

Dette er vores fleksible uddannelse som, du kan tage i det tempo der passer dig. Du må godt tage trin 4 før trin 3.

Du kan tilmelde dig et modul af gangen og tage det i dit eget tempo eller du kan tilmelde dig modul 1-6 og spare 1000 kr. på hele uddannelsen.

Det er muligt betale i rater, hvis du betaler med kort. Du kan læse mere om hele uddannelsen her

Undervisningssted og overnatning

Alle vores kursus i Skovløberhuset, Krarupvej 6, 5771 Stenstrup, Fyn

Stedet ligger i rolige naturskønne omgivelser ude på landet og er lettest at komme til med bil. Hvis du kommer med tog, skal du bestille FLEX-trafik fra Stenstrup station til huset.

Det er ikke muligt at overnatte i huset i forbindelse med kurset. Der er mange overnatningsmuligheder i nærområdet( søg på bed&breakfast i Vester Skerninge, Kværndrup, Hundstrup, Stenstrup eller Svendborg). Ligeledes er der Hoteller i Svendborg og Fåborg.

Dine undervisere på kurserne

Ergo -og kropsterapeut og mindfulnessinstruktør  Mette Krabek.

Vi glæder os til at møde dig

Mette & Cammilla