Trin 4: Pædagogisk massage til kroppen, der husker. Behandling af traumer.

 Fokus på, at krop og nervesystem husker traumer og stress og hvordan det kan behandles

På dette kursus får du indsigt i hvordan kroppen lagrer traumer og hvordan kroppen husker og kan reaktivere traumer og oplevelser.

Vi ser på teorien bag forskellige kropslige tilgange til at arbejde med stress og traumer.

Det du lærer på kurset kan bruges både til børn og voksne.

Det er en forudsætning for deltagelse at du har været på Trin 1: Pædagogisk massage i relationsarbejde og Trin 2: Neuropædagogisk massage og aurosalregulering, da undervisningen bygger videre på den viden du har fået der.

Du behøver ikke at have været på trin 3 Pædagogisk massage for ro og balance i det stressede nervesystem men det anbefales.

Kurset er en del af vores kursusrække, hvor du kan blive certificeret sanseterapeutisk massør. Læs mere om hele uddannelsen her

 Kroppen husker

På kurset arbejder vi med traumeforståelse ud fra en kropslig og neurologisk tilgang.

Vi præsenterer dig for let forståelig teori om traumer og traumeterapi, hvor vi henter inspiration fra bl.a Stephen Porges, Bessel Van der Kolk, Peter Levine, Dan Siegel og Gabor Mate. En del af den nyeste traumevidenskab har fokus på at psykisk sygdom ofte skyldes traumer i den tidlige barndom. Vi kobler traumeteori og traumebehahandling med den polyvagale teori som vi har arbejdet med på trin 2 og 3.

Du lærer om kropsterapi, dvs. hvilke områder af kroppen, der repræsenterer forskellige følelser og hvordan du kan anvende det til at arbejde med håndtering af følelser gennem kroppen i massagen.

Du lærer om, at kroppen gemmer traumatiske oplevelser, hvordan det fornemmes med hænderne og hvilke områder der typisk gemmer på traumer. I flere kropslige tilgange til traumer arbejder man ud fra, at følelser og traumer lagres ens for alle mennesker i kroppen. Det stiller vi dog spørgsmålstegn ved og er i stedet nysgerrige på, hvad det enkelte menneske udtrykker og oplever. Vi arbejder med læsning af kropsudtryk altså,  hvad kroppen fortæller og udtrykker og hvad vi fornemmer, den har brug for.

Vi arbejder i dybden med, hvordan du kan bruge dit nærvær, din sanselighed og bevidst berøring som stressreduktion og aurosalregulering i mødet med mennesker med en traume historie

Du lærer nogle meget blide kropsterapeutiske teknikker til at forløse fysiske og emotionelle traumer i kroppen uden at reaktivere traumatiske oplevelser. Du vil lære nye pædagogiske massageteknikker til massage af  bl.a. mave, solar plexus, arme, brystmuskler, ben og fødder.

Med kropsterapi og pædagogisk massage kan du hjælpe modtageren med bearbejdning af traumer, chok, svigt, tillid, grænser og kontakten til sind og krop. Behandlingen er nænsom og indfølende og  kan medvirke til at modtageren udvikler sundere relationer til sig selv (selvregulering) og sine omgivelser (samregulering). Metoderne bruges til både børn og voksne og kan inddrage samtale, hvis det giver mening i forhold til modtageren.

 Vi præsenterer dig ikke for et koncept eller en opskrift, der passer til alle, men snarere for nye muligheder for at arbejde med klienter der har en historie med traumer

 Aromaterapi

På kurset arbejder vi lidt videre med at bruge æteriske olier som aromaterapi i massagebehandlinger.

Vores lugtesans er stærkt undervurderet i traditionel kognitiv traumeterapi. At bruge kroppen og sanserne bevidst i traumeterapi er ofte meget nænsomt og alligevel meget effektivt.

De æteriske olier kan desuden påvirke hormoner og transmitterstoffer i hjernen, så bl.a humøret løftes og hjerterytmen sænkes.

Kurset henvender sig til både fagpersoner og private

Fagpersoner, der arbejder med mennesker: F.eks pædagoger, pædagogmedhjælper, lærere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, plejeforældre og afspændingspædagoger

Private: forældre og pårørende til børn og voksne med særlige udfordringer

Du skal som deltager have deltaget på vores pædagogisk massagekurser Trin 1 og 2

Praktisk information

Kursusmateriale:

Du vil få tilsendt kursus materiale og du kan selv vælge om du vil printe eller blot have det på din skærm. Kursusbevis udstedes den sidste dag
Du undervises af  Cammilla Mohr, som  har mange års erfaring med massage som terapeutisk redskab. Du kan læse mere om  Cammilla her

Tidspunkt:

Der undervises alle dage fra 9.30-15.30

Forplejning:

Kaffe, te, vand, frugt,  frokost serveres i løbet af kursusdagen

Deltager antal

Minimum 6 deltagere, max 10 deltagere. Kurset aflyses/udsættes ved færre end 6 deltagere.

Corona

Læs her om vores retningslinjer om Corona her

Pris og tilmelding

Private :  4800 kr .          

Du har mulighed for at betale i rater. Se mulighederne når du tilmelder dig via linket længere nede.

Virksomheder: 4800 kr. plus moms.

 Hvis din arbejdsplads betaler dit kursus, bedes du udfylde denne formular: Arbejdspladsbetaling også selvom I ikke har EAN

Tilmelding

Undervisningssted og overnatning

Kurset afholdes på Sydfyn i naturskønne omgivelser i Skovløberhuset, Krarupvej 6, 5771 Stenstrup, Fyn, Denmark

Stedet ligger ude på landet. Så hvis du kommer med tog /bus, kan du bestille FLEX-tur fra stationen til kursusstedet.

Det er ikke muligt at overnatte i huset i forbindelse med kurset. Du kan overnatte på Bed and Breakfast i nærområdet ( søg på Vester Skerninge, Kværndrup, Hundstrup, Stenstrup el Svendborg). Ligeledes er der hoteller i Svendborg og Fåborg.

Din underviser på kurset:

Cammilla Mohr.

Fysioterapeut, coach, Z-healthtræner, kraniosakral terapeut,

aromaterapeut

Læs mere om Cammilla her

Jeg glæder mig til at møde dig

Cammilla