<

Specialpædagogisk massage til voksne

8.500,00 DKK Inkl. moms

Et grundigt kursus i to moduler til dig, der arbejder med mennesker med psykiske udfordringer eller psykiske  funktionsnedsættelser.

Specialterapeutisk massage er velegnet til mennesker med komplekse tilstande og diagnoser i det mentale og psykologiske område. Det kan være autisme, ADHD, ADD, OCD, PTSD, stress, traumer og krisetilstande, socio-emotionelle vanskeligheder, skizofreni, borderline. Det er ligeledes velegnet til borgere med demens, der er urolige eller udadreagerende.

Målet med special terapeutisk massage er at støtte personens naturlige udvikling og bidrage til øget livskvalitet og sundhed.

Den specialterapeutisk massage du lærer på kurset er  kommunikation via bevidst berøring og blid masage. Specialterapeutisk massage stimulerer følesansen og aktiverer det parasympatiske nervesystem. Følesansen sans er en forudsætning for, at vi kan agere og udvikle som sociale mennesker, der har respekt for os selv og vores medmennesker. Vagus nerven og det parasympatiske system og aktiveres og  derved styrkes det sociale nervesystem.

 

Beskrivelse

Et grundigt kursus i to moduler  til dig, der arbejder med voksne mennesker med psykiske udfordringer eller psykiske  funktionsnedsættelser.

Specialpædagogisk massage er velegnet til mennesker med komplekse tilstande og diagnoser i det mentale og psykologiske område. Det kan være autisme, ADHD, ADD, OCD, PTSD, stress, traumer og krisetilstande, socio-emotionelle vanskeligheder, skizofreni, borderline. Det er ligeledes velegnet til borgere med demens, der er urolige eller udadreagerende.

Målet med special pædagogisk massage er at støtte personens naturlige udvikling og bidrage til øget livskvalitet og sundhed.

Specialpædagogisk massage er kommunikation via bevidst berøring og blid massage. Specialpædagogisk massage stimulerer følesansen og aktiverer det parasympatiske nervesystem. Følesansen sans er en forudsætning for, at vi kan agere og udvikle som sociale mennesker, der har respekt for os selv og vores medmennesker. Vagus nerven og det parasympatiske system og aktiveres og  derved styrkes det sociale nervesystem.

På kurset lærer du desuden om brug af æteriske olier i behandlingen. Æteriske olier kan påvirke krop og sind via duftsansen og kroppen.

I specialpædagogisk massage kan der arbejdes med tillid, grænser og kontakt til sind og krop, og medvirke til at udvikle sundere relationer.

Behandlingsformen forener kognitiv adfærdsterapi og neuropædagogik med bevidst berøring og sansestimulering.  Massagebehandlingen tilrettelægges  med udgangspunkt i psykologisk og pædagogisk viden om den enkelte patient og den specifikke behandlingssituation. Formål og intention med behandlingen skal være afklaret og der skal foretages en faglig vurdering af dosering af massage og om massagen skal udføres siddende eller liggende, uden på tøjet eller med olie. De faglige overvejelser skal gøres i  samarbejde med patienten og tværfagligt personale såsom ansvarlig kontaktperson, fysioterapeut, psykiater og ledelse.

 

Den specialpædagogiske massage har bl.a. følgende positive effekter:

✓ Massagen reducerer stress, virker beroligende og fremmer evnen til at hvile i sig selv.

✓ Massagen øger kendskabet til egen krop og psyke.

✓ Massagen dæmper aggressioner og bidrager til øget nærvær og opmærksomhed.

✓ Massagen medvirker til en rolig tilstand, så indlæringsevnen forbedres.

✓ Massagen kan hjælpe på infiltrationer og smerter.

 

Det undervises du i på kurset?

✓ Teori om hjerne og nervesystem.

✓ Teori om vagus nerven, den polyvagale teori og det sociale nervesystem

✓ Specialterapeutisk massage som et pædagogisk redskab

✓ Udviklingstraumer

✓ Neuropædagogik

✓ Sanseintegration

✓ Nonverbal kommunikation og kropssprog

✓ Meditation/mindfulness/bevidst vejrtrækning: Aktive teknikker og øvelser til patienten

✓ Praksisøvelser i forskellige massageteknikker

✓ Æteriske olier og aromaterapi i behandlingen

✓ Overvejelser om behandlingsforløb til mennesker med psykisk funktionsnedsættelse

✓ Tværfagligt samarbejde om et behandlingsforløb

 

Målgruppe
Pædagoger, sygeplejersker, SOSU-hjælpere, SOSU-assistenter, lærere, handicaphjælpere.

Tid, sted og pris

Holdes i et hyggeligt hus i skovkanten på Sydfyn. Krarupvej 6, 5771 Stenstrup.  Afhentning på Stenstrup station kan aftales.

Kurset varer 6 dage i alt  fordel 2 moduler a 3 dage for at du kan træne og integrere det lærte.

 

Pris for kurset for private :  8500kr incl. moms

Pris for kurset for din arbejdsplads: 8500 kr. ekskl.. moms. Kontakt os for betaling via EAN nummer på mail cammilla@minhjerne.dk

 

I kursusprisen er inkluderet: Undervisning og undervisningsmateriale, 1 massagebold, 1 massageolie, frokost og mellemmåltider.

 

Datoer og tid:

Modul 1: 23-25/9 2020

Modul 2: 4-6/11 2020

Der undervises fra kl 9.30-15.30 alle dage

Når undervisning er slut, kan kursisterne gå en tur i skoven, hygge sig i huset eller træne massage eller hvad, der nu er stemning for. Dette er naturligvis frivilligt, man må også gerne køre hjem.

Undervisere:  Fysioterapeut Cammilla Noomi Mohr Og ergo – og kropsterapeut Mette Krabek. Læs mere om os her

 

Overnatning og forplejning:

Aftensmad og aftenkaffe og kage kan tilkøbes for 75 kr pr person pr. aften

Lav selv morgenkaffe/te og simpel lav selv morgenmad efter aftale (F.eks Havregryn, youghurt, brød/boller og lign) 25 kr

Mulighed for overnatning i huset : i delt værelse eller  i stuen på seng/madras 75kr pr nat.

Enkeltværelse 150kr

Eget telt i haven 30 kr pr nat

Ellers findes der bed&breakfast med enkelt værelser 500m fra huset til 250 kr pr nat

Send besked til cammilla@minhjerne.dk hvis du har spørgsmål eller vil betale via EAN. Desuden hvis du vil bestille aftensmad eller overnatning

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Specialpædagogisk massage til voksne”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.