Fokus på at skabe ro og balance hos børn og voksne med et stresset nervesystem – uanset diagnose
Du præsenteres for en helhedsorienteret tilgang til håndtering af stress hos både børn og voksne. Den tilgang du lærer på kurset, adskiller sig på mange måder fra traditionel kognitiv stressvejledning. Målet er ikke at blive “stressfri”, men at kunne navigere i sin stress og blive mere resilient, hvad enten det er via selvregulering eller samregulering.
Det handler om at skabe balance i kroppen, hjernen og nervesystemet. På kurset vil du få kropslig og neurologisk indsigt i stress og du vil blive i stand til at hjælpe børn eller voksne med at forstå stress og hjælpe dem, med blid men effektiv kropslig behandling.
Du får ny teoretisk viden om, hvordan stress påvirker nervesystem, hjerne og krop og hvordan langvarig stress forandrer hjernen og sanseintegrationen. Vi ser på, hvordan stress, angst og mistrivsel kan komme til udtryk i adfærden og hvor vigtigt det er, at se bag om adfærden og søge at finde årsagen til mistrivsel. Vi gennemgår nervesystemets automatmønstre: Kamp, flugt, frys og pleasing og hvordan adfærden kommer til udtryk i hverdagen.
Vi ser på, hvordan langvarig stress lagrer sig i krop og nervesystem og hvilke udfordringer det kan give i hverdagen. Hvis vi spotter stressen tidligt og handler på stresssignaler i tide, undgår vi, at stress bliver skadeligt.
Stress skal tages alvorligt
Du lærer, hvordan du med en kropslig og sanselig tilgang kan bidrage til ro og balance i det stressede nervesystem hos både børn og voksne. Du lærer forskellige redskaber og massageteknikker, som du kan bruge som samregulering. Du får også redskaber, der kan hjælpe din klient til at finde selvregulerende og forebyggende strategier, f.eks. ved at skabe momenter med ro, fred og tryghed i vores travle hverdag. Det du lærer, kan ligeledes bruges til inddragelse af pårørende, hvad enten det er børn eller voksne.
Antallet af børn med stress, angst og psykisk mistrivsel er steget de sidste mange år. Stress hos børn skal tages alvorligt og der skal iværksættes initiativer, der kan afdække årsagen til mistrivsel og initiativer der kan hjælpe barnet til bedre trivsel. Desværre tilbydes børn ikke altid det en hurtig og helhedsorienteret indsats. Ofte bliver kroppen glemt i stressbehandlingen.
Der er fokus på hjernen og måske hvordan den kan skærmes og aflastes eller barnet tilbydes et mindfulnessforløb. Men måske handler stressen om en krop og et sansesystem der er understimuleret og en hjerne der er på overarbejde for at prøve at håndtere de konstante informationer og skift, der er i børns dagligdag.
Med pædagogisk massage kan du tilbyde en trygt, rolig og nærværende stund til et stresset barn, uanset alder.