Uddannelse i pædagogisk- og sanseterapeutisk massage til børn og voksne

Uddannelsen er for dig, der ønsker, at lære at give pædagogisk og sanseterapeutisk massage, som kan hjælpe mennesker til bedre trivsel uanset om de har en diagnose eller ej.

Du vil med denne uddannelse få en solid faglig og personlig ballast, der øger dine kompetencer i relationsarbejde med børn, unge og voksne, der har større eller mindre udfordringer med generel trivsel, sansemotoriske eller psykosociale udfordringer.

Du vil lære om, hvordan sanser, hjerne og nervesystem påvirker menneskets adfærd, trivsel og menneskets deres liv. Du får indsigt i, hvordan du kan påvirke hjernen via sanserne, særligt har vi fokus på den taktile-, proprioceptive og interoceptive sans.

Denne nye viden kan inddrages i dit arbejde som f.eks. pædagog, pædagogmedhjælper, lærer, social-og sundhedsassistent, sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver, plejeforældre eller afspændingspædagog.

Du er også velkommen på uddannelsen som privatperson, og du vil også kunne bruge uddannelsen som i en selvstændig virksomhed

I løbet af uddannelsen lærer du:

  • Om sanser, sanseintegration og sansernes betydning for vores trivsel og udvikling
  • Om hjernen og nervesystemet
  • Om tryg og utryg tilknytning
  • Om vagus nerven og dens betydning for trivsel og arousalregulering
  • Om nærværets betydning
  • Om lejring og dine egne arbejdsstillinger
  • Om at bruge bevidst berøring som sansestimulering eller stressreducering
  • En kropslig neurologisk tilgang, hvor du kan hjælpe børn og voksne der har et ubalanceret nervesystem
  • At se bag adfærden hos de mennesker som du arbejder med
  • Mange forskellige massage former som du kan tilpasse de mennesker du arbejder med
  • Hvordan du passer på dig selv som relationsarbejder og omsorgsperson

Hvem er uddannelsen for?

Uddannelsen åben for alle uanset faglig baggrund eller uddannelse.

Eneste krav er at du er nysgerrig, åben og ønsker nye kompetencer i forhold til at arbejde med andre mennesker og bringe dig selv i spil på nye måder.

Uddannelsen ruster dig desuden til at arbejde som selvstændig Sanseterapeutisk Massør på hel eller deltid.

Der udstedes certifikat efter hvert kursus og allerede efter kursus 1 kan du gå i gang med at tilbyde pædagogisk massage.

På trin 5 inregration og certificeringsmodul modtager du certificeringsbevis og må herefter kalde dig Sanseterapeutisk massør.

trin1

Trin 1: Sansestimuli og relationsarbejde

Her lærer du rationalet bag pædagogisk massage samt hvordan det kan bruges i relationsarbejde og sanseterapi. Du lærer grundlæggende teori om hjernen sansesystemet og sanseintegration. Du vil få en teoretisk og praktisk forståelse af de 3 vigtigste sanser i pædagogisk massage: den taktile, den propriceptive og den interoceptive sans.

Se mere
massage

Trin 2: Vagus og arousalregulering

Du bliver klogere på hjernen, det autonome nervesystem og  vagus nervens betydning for arousalregulering. Den Polyvagale teori beskriver, hvordan vagus nerven har betydning for følelsen af tryghed i relationer og derfor er essentiel at kende til, når man arbejder med mennesker med f.eks traumer eller tilknytningsforstyrrelser.

Se mere
sansemotorik02

Trin 3: Balance i stressede og dysregulerede nervesystemer

Fokus på stress og mistrivsel hos børn og voksne uanset diagnose. Vi arbejder med en kropslig og neurologisk tilgang til håndtering af stress hos både børn og voksne. Denne tilgang bygger videre på det du har lært på kursus 1 og 2 og adskiller sig på mange måder fra traditionel kognitiv stressvejledning.

Se mere
sansemotorik06

Trin 4: Pædagogisk og sanseterapeutisk massage i arbejdet med traumer

Fokus på hvordan krop og nervesystem husker traumer og stress. Du får kendskab til traumer og til forskellige tilgange til at arbejde med stress og traumer. På kurset har vi fokus på vigtigheden af at facilitere tryghed og se på den enkelte klient, frem for metoden.

Se mere
sansemotorik03

Trin 5: Integration, praktisk casearbejde og certificering

Repetition og integration af det du har lært i løbet af uddannelsen. Vi arbejder med både børne- og voksencases som I behandler hinanden ud fra. Fælles refleksion og erfaringsudveksling  med mulighed for at stille spørgsmål til cases og til oplevelser i egen praksis.

Se mere